top of page

Tips voor de toetsweek

Updated: May 25, 2022


We kennen natuurlijk allemaal de stress die we krijgen van de toetsweek. Want hoe begin je nou met leren? En Hoe kan je, je het best voorbereiden? Ben je te laat begonnen? In dit artikel ga ik je leren hoe je het efficiëntst kan leren voor je volgende toetsweek.


Begin op tijd!

Het belangrijkste is natuurlijk om op tijd te beginnen, zo heb je genoeg tijd om je goed voor te bereiden en alles te herhalen. Maar wat is nou ‘op tijd’? Het beste is om minimaal een week van tevoren te beginnen.


Maar, het is ons allemaal wel eens overkomen; te laat begonnen. Wat kan je in deze situatie nou het beste doen?

Belangrijk is het om de stof niet te gaan samenvatten, dit duurt te lang. In plaats daarvan vraag om een samenvatting van vrienden of zoek er een online. Als je geen samenvatting kan vinden is het belangrijk om naar de stof te kijken die vaak terugkomt, wat is belangrijk? Wat zie ik vaak in de opdrachten terug? Zorg dat je deze concepten die vaak terugkomen begrijpt. Maak de oefentoets en kijk naar de onderwerpen die veel terugkomen gedurende het hoofdstuk, focus vooral op deze delen en zorg dat je ze goed begrijpt. Focus je daarnaast op delen die je niet begrijpt maar als er dingen zijn die je echt niet begrijpt; besteed dan niet te veel tijd aan het oefenen van dit onderwerp.


Maak een overzicht

Belangrijk is het om van tevoren een overzicht te maken van welke toetsen je wanner hebt en wat je voor deze toetsen moet leren. Schrijf er ook bij hoe je dit kan doen.

Duits  leestoets: Tekstboekje printen en oefenen

Door dit duidelijk op te schrijven hou je overzicht en weet je nu wat je voor welk vak moet doen.


Beginnen

Het moeilijkste aan leren, is beginnen maar, als je eenmaal begonnen bent zie je dat het leren daarna veel makkelijker verloopt. Vaak is het veel en weet je niet hoe je moet beginnen. In dat geval; verdeel de grote taak in allemaal kleine(re) taakjes. Zo wordt het makkelijker om te beginnen.


Oefenen

Het is mega belangrijk om te oefenen, zo kom je erachter op welke dingen je nog niet voldoende hebt geleerd. Maak oefentoetsen, examenvragen en opdrachten uit het boek. Kijk ze de opdrachten na, herhaal de stof die je in de vragen fout hebt gedaan en maak vervolgens de vragen die je fout had opnieuw.

Extra: gebruik hulpmiddelen

Er zijn verschillende websites en YouTube kanalen die je kunnen helpen met leren. De meeste kennen ze al, maar voor degene die ze nog niet kennen hebben we ze hier even voor je bij elkaar gezet.


Wiskunde: math with menno + http://www.wiskundetoetsen.nl/

Natuurkunde: Meneer Wietsema Natuurkunde + https://natuurkundeuitgelegd.nl/

Scheikunde: scheikundelessen + https://www.mijnscheikunde.nl/

Biologie: juf Aminozuur, Biologie met Joost + https://biologiepagina.nl/

Economie: Economie met Jos + https://ecobeco.nl/

Bedrijfseconomie: Meester Patrick + https://ecobeco.nl/

Aardrijkskunde: Aardrijkskunde Kennisclips

Geschiedenis: JORTgeschiedenis + https://geschiedenisonline.nl/


Algemeen: @Lotteleert


- geschreven door Laura Meijer



93 views0 comments

Recent Posts

See All

Gymnasiummiddag

Drie keer per jaar wordt er op school een gymnasium middag gehouden. Dit is dan een middag of avond waarop er een leuke activiteit wordt gedaan met de gymnasiumklassen. Meestal bestaat het uit een spe

De verkeerslessen op het ATC

Je hebt het misschien al gezien op jouw rooster, van gehoord van anderen of het zelf gehad! De speciale soort lessen die worden gegeven aan het ATC deze weken durende 3 lesuren. Het verkeersproject! W

bottom of page