top of page

De verkeerslessen op het ATC

Je hebt het misschien al gezien op jouw rooster, van gehoord van anderen of het zelf gehad! De speciale soort lessen die worden gegeven aan het ATC deze weken durende 3 lesuren. Het verkeersproject!


Waar gaat het over en wat is het principe?


Deze lessen worden door speciale docenten gegeven die veel over het onderwerp weten. Eigenlijk wordt er aan de studenten geleerd hoe ze met hun telefoons, tijdens het verkeer het beste kunnen omgaan. Aangezien er elk jaar zo’n 600 slachtoffers vallen vanwege het telefoongebruik tijdens het fietsen. Daarom wordt er veel aandacht gegeven aan telefoongebruiken, speciaal voor jongere studenten.


Wat gebeurt er tijdens de les?


Tijdens de lessen wordt er goed gediscussieerd over de gevolgen van het gebruiken van een telefoon tijdens het fietsen. Er worden verschillende testen en proefjes gedaan over hoeveel je hoort en ziet wanneer je afgeleid bent, of juist goed focust op één ding in jouw omgeving. Ook zijn er speciale VR brillen die tijdens de lessen worden gebruikt om de leerlingen een spel over het besturen van een fiets en ander verkeer ontwijken te laten spelen.


Daarom worden deze lessen dus gegeven en zijn ze ook erg belangrijk voor jongere studenten, zoals jij en ik. De docenten hopen dat de leerlingen de kennis van de lessen goed onthouden en het zullen toepassen met de manier waarop ze zich in het verkeer gedragen.


- Jaya Aipassa

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Gymnasiummiddag

Drie keer per jaar wordt er op school een gymnasium middag gehouden. Dit is dan een middag of avond waarop er een leuke activiteit wordt gedaan met de gymnasiumklassen. Meestal bestaat het uit een spe

bottom of page