top of page

Paarse vrijdag

9 December was het paarse vrijdag, Paarse vrijdag is voor het eerst gehouden in Nederland in 2010. Di was na het voorbeeld van spirit Day in de VS waar leerlingen op de derde donderdag van oktober paars droegen om hun medeleerlingen die deel waren van de LHBTI+ community te steunen.

Ook op het ATC wordt paarse vrijdag gevierd. In de pauzes kon je in op het podium in de aula een deel van de GSA vinden, die suikerspinnen uitdeelde aan de leerlingen. Ook werd er een “Paarse Vrijdag Play list” afgespeeld, was inplaats van de normale ATC-vlag de regenboog ATC-vlag gehesen, was de school versiert met paarse en regenboog vlaggetjes en kon de brugklas die het meeste paars aanhad een taart winnen.

Eerder is er op het ATC al het gaybrapad gekomen en worden er jaarlijks presentaties gegeven aan de brugklassen om homofobie op het ATC tegen te gaan.

Ook volgend jaar wordt paarse vrijdag weer op het ATC gevierd, dus zet 8 december in je agenda en vergeet niet om paars te dragen, hiermee steun je de LHBTI+ community en maak je kans op een suikerspin.


Ik hoop jullie volgend jaar met paarse vrijdag weer te zien!


- Eke

40 views0 comments

Recent Posts

See All

Gymnasiummiddag

Drie keer per jaar wordt er op school een gymnasium middag gehouden. Dit is dan een middag of avond waarop er een leuke activiteit wordt gedaan met de gymnasiumklassen. Meestal bestaat het uit een spe

De verkeerslessen op het ATC

Je hebt het misschien al gezien op jouw rooster, van gehoord van anderen of het zelf gehad! De speciale soort lessen die worden gegeven aan het ATC deze weken durende 3 lesuren. Het verkeersproject! W

bottom of page