top of page

Gymnasiummiddag

Updated: Apr 1, 2023

Drie keer per jaar wordt er op school een gymnasium middag gehouden. Dit is dan een middag of avond waarop er een leuke activiteit wordt gedaan met de gymnasiumklassen. Meestal bestaat het uit een spel, een filmavond en een pub quiz. De middagen worden georganiseerd door meneer Kruijer, meneer pijnappel en meneer bollenbakker en vroeger ook door mevrouw oomen. Vrijdag 10 februari was de derde en ook laatste gymnasium middag van dit schooljaar: de pub quiz.


De pub quiz had drie onderdelen, in het eerste deel waren er mythes uitgebeeld met emoties, een erg leuk bedacht onderdeel wat heel wat mythe kennis van je vergde. In het tweede deel waren de hoofden van docenten en leerlingen gefotoshopt, in plaatjes van films en games. Erg grappig maar als je de film of het spel niet kende heel erg lastig. Na een korte pauze met chips en een drankje, gingen we weer door met laatste ronde die bestond uit liedjes die vertaald waren naar het latijn of Grieks. Noodgeval van goldband en lalala van Claude waren twee van de vele liedjes die hierin voorkwamen, vorig jaar werden we zelfs gerickrolled door de school. Dit onderdeel was niet altijd even makkelijk maar als meneer Kruijer ging zingen meestal wel te doen. De antwoorden werden op een papiertje geschreven en gecontroleerd door de jury. Er waren meer dan 20 teams, waaronder een docenten team. De prijs was een beker waar de team naam in werd gegraveerd. Uiteindelijk werd de quiz gewonnen door de dood van de gladiolen, een team uit de derde. Over het algemeen dus een hele leuke en gezellige gymnasium middag zoals die eigenlijk altijd wel leuk zijn.


Tot slot nog een klein interview met Tim t. a. uit het winnende team:

Jullie hebben gewonnen, hoe voelde dit?

Het winnen voelde heel erg leuk.

Had je verwacht dat je zou winnen?

Nee we hadden het zeker niet verwacht, maar vonden het wel leuk.

Hebben je nog voorbereid?

Nee niet echt eigenlijk.

En... Doen jullie volgend jaar weer mee?

Jazeker!



13 views0 comments

Recent Posts

See All

De verkeerslessen op het ATC

Je hebt het misschien al gezien op jouw rooster, van gehoord van anderen of het zelf gehad! De speciale soort lessen die worden gegeven aan het ATC deze weken durende 3 lesuren. Het verkeersproject! W

bottom of page