top of page

Vijf leuke winteractiviteiten om te doen tijdens de koude maanden

De winter kan een grijze en saaie tijd zijn, maar dit hoeft niet. Dit seizoen is namelijk een periode vol met gezelligheid en feestvreugde. Met deze vijf activiteiten kan je het in de winter erg naar je zin hebben.


1. Een kerstmarkt bezoeken

Het bezoeken van een kerstmarkt is een van de beste manieren om in de kerstsfeer te komen. Op kerstmarkten zijn veel feestelijke stalletjes die allerlei warme dranken, feestartikelen en lekker eten verkopen. Zo kan je er bijvoorbeeld warme chocolademelk en kerstversieringen kopen. Dit is echt een aanrader, vooral als je van kerst houdt.


Kerstmarkten die je tot eind december 2022 kan bezoeken:

  1. Kerstmarkt in Valkenburg (18 november 2022 t/m 8 januari 2023)

  2. Kerstmarkt in Maastricht (26 november t/m 31 december 2022)

  3. Kerstmarkt in Leiden (14 t/m 24 december 2022)


2. Schaatsen

Voor een actieve winteractiviteit is schaatsen de beste keuze. Er zijn in dit seizoen namelijk veel tijdelijke schaatsbanen geopend. Schaatsen is heel leuk om te doen met vrienden en het brengt je meteen een wintergevoel. Als het koud genoeg is kan je misschien wel schaatsen op natuurijs, dit is de perfecte manier om te genieten van de winter natuur. Controleer wel altijd of je veilig kan schaatsen, dit kan door het nieuws te checken of door op deze website te kijken: https://www.ekkel.com/ . Tot en met 8 januari is er in Laren een schaatsbaan geopend en in veel steden zijn ook schaatsbanen.


3. Gemberkoekjes bakken

Voor een grauwe winterdag is het bakken van gemberkoekjes de perfecte winteractiviteit. Gemberkoekjes zijn erg makkelijk te maken en gecombineerd met kerstmuziek is het een knusse en gezellige bezigheid. Na het bakken van de koekjes kan je ze met glazuur versieren, dit is erg vermakelijk. Of je kan er voor kiezen om een gemberkoekhuisje te maken. Dit is je iets leuks om te doen met bijvoorbeeld vrienden en familie en als bonus heb je ook meteen heerlijke kerstkoekjes.


Dit is een recept voor een koekhuisje:


4. De intratuin bezoeken

Vanaf november staat de intratuin volledig in het thema van de winter. De hele intratuin staat dan vol met allerlei mooie versieringen. Zoals bijvoorbeeld miniatuur winter dorpjes, grote nep ijsberen, versierde kerstbomen en nog veel meer. De intratuin is niet zo ver weg van het ATC en is dus een leuke plek om een middagje heen te gaan om in de wintersfeer te komen.


5. Een film marathon

De winter is een tijd van gezellig op de bank films kijken met vrienden of familie. Dit is een erg gezellige bezigheid, vooral als je geen zin hebt om iets te doen. Om dit de ultieme winterervaring te maken kan je eerst wat koekjes bakken, chocolademelk maken en daarna de marathon beginnen. Je kan er voor kiezen om kerstfilms te kijken of juist een hele serie films zoals Harry Potter.




- Nemo Snel



37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page