top of page

Een magisch avontuur op het podium

Updated: May 25, 2022


Ben jij een fan van Disney? Hou jij van muziek en dans? Wil jij een magisch avontuur beleven om nooit te vergeten? Dan is Aladdin de musical echt iets voor jou!


Het verhaal begint met de arme Aladdin die probeert te overleven samen met zijn vrienden Babkak, Omar en Kassim in de straten van Agrabah. Ze proberen eten te pakken te krijgen, maar na een paar pogingen zijn ze op de vlucht voor de soldaten van de Sultan!


Ondertussen probeert Jasmine uit haar paleis te ontsnappen om niet meer een prinses te zijn! Ze is het helemaal zat. Dus 3 van haar trouwe diensters helpen haar te ontsnappen.

Jafar is de raadgever van de Sultan, maar is super jaloers en hij wil de nieuwe Sultan worden! Hij probeerde het door met Jasmine te trouwen, maar hij werd afgewezen, en dat accepteert hij niet. Hij probeert een andere manier, hij wil een magische lamp uit de Grot der Wonderen halen samen met zijn hulpje Iago, maar alleen mensen met een goed hart kunnen de grot in.


Ondertussen ontmoeten Jasmine en Aladdin elkaar op de markt, maar Aladdin is nog steeds gezocht, dus weer moet hij vluchten, maar deze keer met Jasmine. Ze gaan samen naar zijn schuilplaats waar ze elkaar beter leren kennen, maar ze worden betrapt door de soldaten. Om ze te redden onthult Jasmine haar echte identiteit, waarna ze wordt teruggestuurd naar het paleis. Aladdin wordt ter dood veroordeelt en zit in de kerkers, als Jafar en Iago hem komen redden inruil voor een gunst. Aladdin wordt meegenomen naar de Grot des Wonderen om de magische lamp op te halen. Aladdin is dus niet de rijkste, en hij probeert wat gouden munten mee te nemen, maar dat was een fout, want de grot sluit hem in! Gelukkig ontmoet hij in de grot de Genie, die onthuld wordt door over de lamp te wrijven. Genie kan Aladdin 3 wensen geven, en Aladdin gaat het avontuur aan om met Jafar nog steeds achter hem en de lamp aan zijn leven te verbeteren en met Jasmine, zijn ware liefde, te trouwen!

Dit prachtige verhaal over Aladdin en Jasmine wordt uitgevoerd in de vorm van prachtige muziek, dans en zoveel passie dat je hart tekeergaat! Het is uitgebeeld in een spectaculaire, geweldige, bijzondere en prachtige musical om nooit meer te vergeten! Dus, ben jij een musical fan? Hou je van Disney, muziek en dans? Wil je een avontuur om nooit meer te vergeten? En wil je zien hoe Aladdins missie afloopt? Dan is deze musical perfect iets voor jou!


- geschreven door Charley Aipassa



42 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page