top of page

Halloween films

Elk jaar rond oktober en december komen er weer nieuwe horrorfilms uit. Dat is natuurlijk geweldig voor Halloween-fans! Deze films zijn eerder hartstikke goed of hartstikke slecht, Halloween is de tijd van het jaar dat jij je verdiept in spannende films en gezellige filmavonden met vrienden of familie, leuke decoratie, pompoenkarven en trick or treaten! Sommige mensen vieren helemaal geen Halloween en andere wel, dat komt omdat Halloween oorspronkelijk niet een Nederlands feest is, toch begint het steeds vaker gevierd te worden in Nederland! Horrorfilms zijn perfect voor Halloween, maar de oude klassiekers worden steeds vaker vergeten, ik heb een paar oude films op een rijtje gezet die perfect zijn voor een Halloween-avond!


1. Coraline

Coraline is mijn persoonlijke favoriet, op school heb ik er meerdere presentaties over gehad en ik heb mij helemaal verdiept in de wereld van Laika. Deze film is een stop-motion film uit 2009. Dat betekent dat de makers het op een speciale manier filmen, ze maken poppetjes van klei en maken alles zelf! Per seconde worden er 24 “frames” ingewerkt, wat héél knap is. Laika heeft meerdere stopmotion films gemaakt en er is laatst een nieuwe uitgekomen waarin één directors “Henry Selick” aan heeft meegewerkt. Als je hem wilt zien, hij heet Wendell & Wild. Coraline gaat over een meisje die net is verhuist, alles is grijs, haar ouders zorgen niet goed voor haar, ze mist haar vrienden en haar buren zijn “vreemd”. Wanneer Coraline haar huis aan het verkennen is komt ze een klein deurtje tegen in de muur. Deze deur lijdt naar een héél wonderbaarlijk avontuur met meerdere inspirerende lessen zoals bijvoorbeeld: “Je kan niet dapper zijn, zonder bang te zijn. Toch kom je uiteindelijk op het goede pad”, zoals “Neil Gaiman” schreef in het oorspronkelijke boek, in het voorwoord. Ikzelf weet ongelofelijk veel over deze film, dat komt omdat je mij, simpel gezegd, een Coraline freak kan noemen. Maar je kan mij geloven als ik jou vertel dat jij deze film niet snel zal vergeten!


2. Ghostbusters

Natuurlijk kom je hier niet onderuit, in deze serie van films gaan de ouderwetse maar nog steeds inspirerende helden aan de slag om geesten van de aarde te verjagen samen in hun lab. Deze mensen bestaan uit: Bill, Akroyd, Ramis en Egon Spengler. Er is een laatste Ghostbusters uitgekomen die gaat over een nieuwe generatie van de Ghostbusters, wanneer de kleindochter van Spengler al zijn apparatuur vindt komt ze nieuwe dingen te weten samen met haar vriend Podcast. Zo komen er nog heel veel nieuwe mensen bij, zoals bijvoorbeeld de acteur Finn Wolfhard, die Mike speelt in Stranger things. De eerste Ghostbusters kwam uit op 13 december, 1984.


3. Halloween

Zo ver hebben we het over één écht oude film gehad en één uit 2009, deze film komt uit 2007 en is geproduceerd op de exacte datum; 31 Augustus. Halloween is een verhaal over hoe de seriemoordenaar Micheal Myers opgroeide als kind, en werd wie hij geworden is. Het is een erg bloederig en spannend verhaal van 16 jaar en ouder, in tegenstelling tot Coraline. In dit verhaal verdiep je je helemaal zodra je het kijkt en je leeft mee met Micheal en de mensen om zich heen. Je kan de film zien op Netflix, dus ik zou zeggen, ga je gang! Deze film is het hélemaal waard!


Dat waren 3 suggeraties van enorm leuke horrorfilms! Natuurlijk zijn er echt wel andere leuke films om te kijken, zoals Fear Street, Enola Holmes, Scream en Friday the 13th, maar deze films zijn in ieder geval een goede start! Ook misschien goed om te weten, Coraline is de enige in het rijtje die geen bloed bevat... Ik zou zeggen, veel plezier met kijken en maak er het beste van! Neem jouw vrienden of familie mee in deze avonturen en drink warme chocolademelk tijdens het kijken, neem chips, een deken en ga klaarliggen op bed! Deze Halloween wordt geweldig!


- Jaya Aipassa

29 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page